NIEUWS

Lees de mogelijkheden voor een nieuwe 'opening'

100 jaar schuif- en vouwdeurbeslag van P C Henderson

by Stephanie Lee on 24/02/2021

P C Henderson, fabrikant van schuif- en vouwdeurbeslag, is er trots op dat het zijn 100 jarig bestaan viert – wat duidt op een eeuw van hoogwaardige productie, productinnovatie en toewijding aan wereldwijde export.

Opgericht door Percy Cecil Henderson, op 24 februari 1921, heeft het bedrijf een lange weg afgelegd sinds het bescheiden begin, toen het bedrijf begon in een ongebruikte zolderruimte van een verf- en lakfabriek. 100 jaar verder en het bedrijf heeft kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland en China, exporteert naar meer dan 70 landen over de hele wereld en is stevig gepositioneerd als dé leverancier van schuifdeurbeslag.

Trevor Cossins, Managing Director bij P C Henderson, zei over het aanhoudende succes van de bedrijven: “Het vieren van een honderdjarig bestaan in het bedrijfsleven is een enorme prestatie, het plaatst ons onder een zeldzame groep bedrijven die de tand des tijds echt hebben doorstaan en dat is iets dat niet toevallig gebeurt.

De afgelopen 52 jaar opereert het bedrijf vanuit de 2,9 hectare grote fabriek in Bowburn. Het bedrijf vertoont geen tekenen van vertraging en heeft alleen al in de afgelopen 3 jaar recordverkopen behaald, meerdere prijzen gewonnen en enkele van de meest succesvolle productlanceringen in zijn geschiedenis.

“Aan het eind van de jaren twintig vestigde Percy Cecil Henderson de exportkant van het bedrijf en ontwikkelde sterke relaties in Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en China – regio’s waar we nog steeds sterk aanwezig zijn. Ik geloof dat deze moedige zet een enorme factor is geweest in de lange levensduur en het succes van het bedrijf door de jaren heen.

P C Henderson heeft meerdere prijzen gewonnen voor zijn exportprestaties, met name ‘UK Export Business of the Year’ bij de British Chamber Awards – een zeer prestigieuze en gerespecteerde prijs. Export is momenteel goed voor 70% van de jaarlijkse omzet van het bedrijf met producten die alle uithoeken van de wereld bereiken.

“Onze expertise en het toegewijde team hebben een grote bijdrage geleverd door de jaren heen. We hebben een geweldig team van zeer bekwame en gepassioneerde individuen – bijna 60% van onze teamleden werkt al meer dan 10 jaar bij het bedrijf en 30% al meer dan 20 jaar”.

Productinnovatie staat hoog op de agenda van het bedrijf – met een markt-leidend assortiment van meer dan 60 producten voor schuifdeuren met een gewicht tot maar liefst 8000 kg. De producten zijn te zien in een aantal spraakmakende toepassingen over de hele wereld, waaronder Kandahar Airport in Afghanistan, het Amphia Ziekenhuis in Nederland, Disneyland Shanghai en het Four Seasons Hotel in Tianjin, China.

“Onze producten staan erom bekend dat ze duurzaam zijn gebouwd. We ontvangen nog steeds aanvragen voor restauratieprojecten die in de jaren 50 en 60 zijn geïnstalleerd. Dit heeft ons stevig gepositioneerd als dé leverancier van schuif- en vouwdeurbeslag – klanten komen naar ons omdat ze weten dat het product de tand des tijds zal doorstaan ”, vervolgt Trevor.

Het bedrijf gaat zijn tweede eeuw in met ambitieuze groeiplannen – waaronder een aantal belangrijke productlanceringen en uitbreidingsplannen voor de Amerikaanse markten. Voortgang met digitale innovatie staat op de agenda van het bedrijf en vooral blijven zorgen dat productinnovatie voldoet aan de steeds veranderende manieren waarop schuif- en vouwdeuren worden gebruikt in alle toepassingen over de hele wereld.