NIEUWS

Lees de mogelijkheden voor een nieuwe 'opening'

Case studie: Gerecycled houten vouwwand opent grenzeloze mogelijkheden

by Rene van den Biggelaar on 18/05/2022

Het Tangent 301H beslag van Henderson is onlangs toegepast voor een enorme vouwwand in een zelfbouw project, prachtig gelegen aan het water.

Onder de rook van Amsterdam is Architect Leon van Ooijen bezig met de renovatie van een pand waar aan de achterzijde de voormalige werkplaats van de smid was. De ruimte heeft een dak wat is gebaseerd op de kassenbouw en brengt enorm veel licht naar binnen. Aan de voorzijde is een vouwwand geplaatst die volledig paste in het ontwerp van de hal, maar ook met de functie om de ruimte in zijn geheel te kunnen open en zodoende een weidse blik te creëren. De binnenruimte wordt zo één geheel met de buitenruimte aan het water, waar je heerlijk kan ontspannen.

Het hout wat is gebruikt voor de vouwwand komt van een project dat eerder werd gesloopt en kon zodoende opnieuw gebruikt worden. In combinatie met de industriële uitstraling van het 301H Tangent beslag geeft dat de vouwwand een karakteristieke uitstraling. Met zeven vouwpanelen aan elke kant, kan de opening in zijn geheel of gedeeltelijk worden geopend, wat de gebruiker grenzeloze mogelijkheden biedt in elke situatie.