NIEUWS

Lees de mogelijkheden voor een nieuwe 'opening'

Case Studie: Intercontinental Hotel in Bali

by Rene van den Biggelaar on 11/07/2019

De Indonesië leverancier voor schuif- en vouwdeuren – P.T. Roda Bangun Mandiri – heeft onlangs PC Henderson gespecificeerd voor een project met schuifdeurbeslag in het  Intercontinental Hotel in Bali.

Het Taman Gita Restaurant, gevestigd in het hotel, heeft onlangs een uitgebreid renovatieproject ondergaan waardoor het restaurant een geheel nieuwe uitstraling heeft gekregen. Het restaurant heropende vorig jaar zijn beroemde deuren en heeft nu een elegant, eigentijds interieur – geaccentueerd met Balinese ornamenten, hoge plafonds en monumentale pilaren.

Roda werkte met interieurontwerp en consultancy bedrijven – Arcadis en PT. Caturgriya Naradipa – om een schuifdeursysteem te specificeren dat twee grote scheidingsdeuren moet dragen die de eetzaal van het restaurant scheiden. Met een volledige plafondhoogte van 5,4 m en een breedte van 1,4 m waren de deuren extreem zwaar – elk ongeveer 230 kg. Er was een systeem nodig dat dergelijke grote en zware deuren gemakkelijk kon opbergen en tegelijkertijd een soepele en moeiteloze bediening garandeerde.

P C Henderson’s Soltaire 250 schuifdeurbeslag werd gespecificeerd als het beste systeem voor het project. Met een maximale capaciteit van 250 kg ondersteunt het systeem comfortabel het gewicht van de deuren en maakt het gebruik van de technologie met lage wrijving voor een soepele bediening. Componenten van P C Henderson’s Telescopisch systeem werden ook toegepast – waardoor de twee deuren in een telescopische beweging voor een vast paneel kunnen bewegen.

Het make-over van het restaurant maakt deel uit van een veel breder renovatieproject. Het Husky schuifdeurbeslag van P C Henderson werd ook gespecificeerd voor 300 hotelkamers in het resort.

Bernardus Rizky, Sales- en Marketing Manager at P.T. Roda Bangun Mandiri zei: “Roda is sinds onze oprichting in 1974 distributeur van P C Henderson-producten en dus hebben we veel vertrouwen en ervaring in de kwaliteit van het product. Oorspronkelijk had de aannemer een ander merk schuifdeurbeslag gespecificeerd, maar al snel werd ontdekt dat dit de doelstelling van de projectopdracht niet zou ondersteunen. We twijfelden er niet aan dat een P C Henderson-systeem precies aan de projectvereisten zou kunnen voldoen”.

Soltaire schuifdeurbeslag is een extreem soepel systeem. De zware deuren kunnen worden verplaatst met minimale inspanning en weerstand – waardoor de kwaliteit van de gebruikte onderdelen wordt verbeterd “. Het Soltaire-systeem van Henderson is beschikbaar voor deuren met een gewicht tot 120 kg, 180 kg en 250 kg. Beschikbaar in kit-pack-formaat of individueel gespecificeerde componenten – het systeem is uiterst flexibel in het soort projecten waar het voor kan zorgen. Het systeem is gemaakt van 316 roestvaststaal en is beschikbaar voor binnen- en buitentoepassingen, wat een hoge mate van corrosiebestendigheid oplevert.

Kijk of je onze hardware kunt zien door een virtuele rondleiding te volgen door het onlangs gerenoveerde restaurant Taman Gita hier.