NIEUWS

Lees de mogelijkheden voor een nieuwe 'opening'

Case Studie: Luxe villa Renovatie in natuurpark Veluwezoome

by Rene van den Biggelaar on 26/04/2019

Datum: April 2019

Project: Luxe villa renovatie in natuurpark Veluwezoom, Nederland

Product: Husky 100

Locatie

Bloot Architecture, een Architectenbureau in Nederland, heeft onlangs het populaire Husky 100 schuifdeursysteem van P C Henderson voor de renovatie van een luxe villa in Velp gespecificeerd.

Benodigdheden

Nadat ze verliefd waren geworden op de prachtige en pittoreske omgeving van Nationaal Park Veluwezoom in Nederland, kochten de klant van het Architectenbureau een vervallen villa uit de jaren 50 om te wonen op hun droomlocatie.

Wat volgde was een duurzaam renovatie en uitbreidingsproject – de belangrijkste kenmerken waren de creatie van een grote, open leefruimte, vol natuurlijk licht, met de toevoeging van een flexibele kantoorruimte die via een uitbreiding is gebouwd. De klant had ook een entresol-ruimte op de bovenverdieping nodig die kon worden geopend of afgesloten om zo nodig als logeerkamer te worden gebruikt. De oplossing van het Architectenbureau was om grote schuifdeuren te installeren in beide gebieden, in combinatie met grote ramen en doorgangen, zodat het natuurlijke licht vrij door het gebouw heen kon dringen.

Tjeerd Bloothofd, eigenaar bij Bloot Architecture, merkte op: “Het creëren van een grote open ruimte vol met natuurlijk licht was een belangrijk kenmerk van de projectopdracht. Schuifdeuren sluiten niet alleen aan op het moderne interieurontwerp, maar laten ook muuropeningen volledig open en voldoen precies aan de projectbeschrijving”.

Oplossing

Met een draagvermogen van 100 kg werd het Husky 100 schuifdeur-beslag van P C Henderson als de beste oplossing voor het project geïdentificeerd. Het schuifdeur-beslag werd gebruikt in zowel de woonkamer als de entresol – bij het openen van de deuren kan natuurlijk licht vrij door het gebouw schijnen en wanneer gesloten, creëren ze kleinere privéruimtes die hun eigen individuele atmosfeer behouden.

Andrew Royle, directeur verkoop en marketing bij P C Henderson, licht toe: “Het creëren van flexibele woonruimtes met functioneel ruimtegebruik is op dit moment zeker een stijgende trend. Als gevolg hiervan hebben we een aanzienlijke toename vastgesteld in de specificatie van scheidingsdeuren, omdat ze een geweldige manier zijn om dergelijke ruimtes te maken – het project van Bloot Architecture is daar een fantastisch voorbeeld van “.

Voor deuren met een gewicht tot 100 kg, Husky 100 is het product van P C Henderson voor binnen houten schuifdeur-systemen. Een aantal accessoires is beschikbaar om de prestaties van dit product te verbeteren, inclusief een geïntegreerd soft stop-systeem en een gelijktijdig set voor twee-scheidende deuren.