NIEUWS

Lees de mogelijkheden voor een nieuwe 'opening'

Case Studie: RVS-gaasgordijnen als zonwering

by Rene van den Biggelaar on 23/12/2020

In de Europese wijk van Brussel staat het project Quartz. De architect had een bepaald beeld voor ogen, dat allesbehalve standaard was en ook niet eerder op deze manier was uitgevoerd. De RVS-gaasgordijnen dienen als zonwering en het golvend patroon is mede bepalend voor het beeld.

Voor deze toepassing hebben we gebruik gemaakt van twee systemen, een combinatie van Soltaire 250 en het Evolve L1 systeem. Elk gordijnsysteem beschikt over een eigen motor en speciaal ontwikkelde materialen om zo de ijzeren gordijnen te kunnen bevestigen en te laten vouwen. Door de speciaal gemaakte ondergeleiding voor de vouwgordijnen creëer je een goede geleiding zonder weerstand. De ruime ‘ogen’ zorgen er voor dat de vouwdelen niet gaan schommelen.

Materialen zijn samen met de opdrachtgever, in lijn met de wensen van de architect, ontwikkeld en in een opstelling voorafgaande aan de bouw uitvoerig getest. Om het golvende patroon van de gaasgordijnen tot zijn recht te laten komen is de rail waaraan de gordijnen zijn opgehangen, zowel aan de bovenzijde, als aan de onderzijde, on-evenwijdig geplaatst ten opzichte van de gevel.

‘ Het was een prachtig mooi project om aan te werken’, verteld Rene van den Biggelaar, Business Unit Manager bij Henderson Nederland. ‘Juist als een idee net even anders is dan standaard, wordt het voor ons een mooie uitdaging’.

Henderson maakt beslag om deuren te laten vouwen of te laten schuiven, zowel handmatig als elektrisch. Dat doen we met standaardoplossingen, maar ook met maatwerk. Voor elke opening hebben wij een oplossing waarbij we graag meedenken met onze klant. Zo wordt niet alleen de opening gedicht, maar zorgen we ook voor 100% tevredenheid bij de eindgebruiker.

 

(beeld/ Edward van Hees)