NIEUWS

Lees de mogelijkheden voor een nieuwe 'opening'

Case Studie: Securefold met stalen frames toegepast in België

by Rene van den Biggelaar on 22/03/2019

Datum: Maart 2019

Project: Tuinhuis in België

Product: Securefold vouwbeslag

Locatie

Meca Welding, een klein familiebedrijf in België, heeft onlangs het Securefold vouwdeurbeslag van Henderson toegepast voor de renovatie van een tuinhuis bij een zwembad in de plaats Shilde (België).

Benodigdheden

Meca Welding, gespecialiseerd in het maken van smeedijzeren ramen en deuren, werkte samen met de eigenaren van het pand om een externe vouwdeuroplossing voor het zwembadhuis te specificeren. Het project vereiste een systeem dat tijdens de warmere maanden volledig geopend kon worden en tijdens de winter veilig afgesloten kon worden – terwijl ook rekening werd gehouden met de bouwstijl en de design-esthetiek van het gebouw.

Vincent Campforts, General Manager van Meca Welding, merkte op: “We hebben gekozen voor glazen deuren met zwart smeedijzeren frame om aan te sluiten bij het moderne interieur van de woning. Vanwege het slanke profiel en het minimalistische ontwerp van de deuren, was het belangrijk dat het beslag dat werd gebruikt voor het vouwmechanisme perfect bij de deuren zouden passen.”

Oplossing

P C Henderson’s Securefold buitenvouwdeurbeslag werd geïdentificeerd als de beste oplossing voor het project.

“Na wat online onderzoek te hebben gedaan, kwamen we P C Henderson tegen. We hebben contact opgenomen met het kantoor in Nederland en een bezoek gebrachte aan hun showroom, waar we enkele systemen uit de eerste hand konden bekijken. Na het bekijken van Securefold wisten we dat dit het perfecte systeem voor ons project was – het was veilig, veelzijdig, strak in ontwerp en direct beschikbaar in de matzwarte finish die we zochten”, vervolgde Vincent.

Vanwege de vele configuratie-opties en de hoge mate van flexibiliteit van Securefold, kon Meca Welding haar klanten een systeem bieden dat aan hun exacte vereisten voldeed – 6 panelen die naar één kant naar binnen vouwen – en een volledig heldere opening bieden voor die warme zomermaanden.

Waarom Securefold?

Rene van den Biggelaar, Business Unit Manager bij Henderson Nederland zei: “Securefold is een allesomvattend systeem – de hoge mate van flexibiliteit betekent dat het voor bijna elke externe vouwdeuroplossing kan worden gebruikt. We waren heel blij dat we met Meca Welding aan dit project konden werken en ons beslag in combinatie met de smeedijzeren deuren die ze creëerden toe te passen – het creëerde een indrukwekkende eigentijdse stijl en het was geweldig om te zien dat ons Securefold-systeem op die manier werd gebruikt”.

Securefold vouwdeurbeslag is verkrijgbaar in meerdere scharnieropties, verschillende kleuren en bovenhangend of onderrollend met een reeks van deurconfiguraties om zowel naar binnen als naar buiten te openen. Het systeem is vervaardigd van RVS 316, waardoor het ideaal is voor gebruik buitenshuis en aan de kust.

Voor meer informatie over Meca Welding, bezoek hun website.