NIEUWS

Lees de mogelijkheden voor een nieuwe 'opening'

Case Studie: Sienna toegepast in zelf gebouwde bungalow

by Rene van den Biggelaar on 15/03/2021

Het Sienna schuifdeursysteem van P C Henderson is onlangs gespecificeerd voor een verbluffend zelfbouw project in het prachtige landschap van Aughrim, Co. Wicklow in Ierland.

Fáinche en Donnchadh Murphy waren, op zoek naar hun droomgezinswoning, opgetogen toen ze de perfecte plek op het platteland van Co. Wicklow tegenkwamen, omgeven door een prachtig uitzicht op de bergen.

Tijdens het zelf ontwerpen van de bungalow met 3 slaapkamers, was het belangrijkste doel om een grote open woonkamer te creëren om met de gehele familie ervan te genieten. Met de keuze voor dubbele glazen schuifdeuren koos het gezin voor flexibiliteit in leef genot. De blok-gewelfde plafonds waren opgenomen in het ontwerp om de ruimte nog verder te verbeteren. Fáinche Murphy merkte op: “Ons doel was om het vloeroppervlak in de woonkamer te maximaliseren. Gedurende de dag bestaat de flexibiliteit om open ruimtes te creëren en s’-avonds  sluit je de deuren om van een gezellige omgeving te genieten. Schuifdeuren is de perfecte oplossing met het extra voordeel van vloerbesparing ruimte in vergelijking met een draaideur ”.

Sienna schuifdeursysteem werd geïdentificeerd als de beste oplossing voor dit project. Sienna biedt een elegant en stijlvol systeem, ontworpen met een roestvrijstalen buis en zichtbaar gemonteerde wielen. “We zochten een schuifdeursysteem in hetzelfde decor als de ‘barn-stijl’ die rest van het gebouw had.
Het Sienna-systeem vormt een perfecte aanvulling op het andere rvs kenmerken in ons huis en de deuren openen en sluiten zeer comfortabel. We zijn verheugd over de flexibiliteit die het systeem in ons thuis heeft gebracht ”, vervolgde Fáinche.

Schuifdeur-systeem  Sienna is geschikt voor houten en glazen deuren met een gewicht tot 120 kg. Verkrijgbaar in een reeks van diverse lengtes, het systeem is geschikt voor beide toepassingen met enkele en dubbele deuren.