NIEUWS

Lees de mogelijkheden voor een nieuwe 'opening'

Case Studie: ‘S Werelds eerste 5-sterren onderwatergroeve-hotel

by Rene van den Biggelaar on 15/08/2019

Locatie
P C Henderson’s schuifdeurbeslag is gespecificeerd voor ’s werelds eerste onderwatergroevehotel in Songjiang Shanghai, China. Het Intercontinental Hotel Shanghai Wonderland, dat in oktober 2018 werd geopend, wordt geprezen als een modern architecturaal wereldwonder. Gebouwd op de zijkant van een 90m diepe, met water gevulde steengroeve. Het duurde 10 jaar om het vijf-sterren hotel te bouwen en beschikt over 337 kamers over 18 verdiepingen, waarvan 16 technisch onder de grond en twee onder water.

Benodigdheden

Het Intercontinental Shanghai Wonderland, is gebouwd op een manier die de grenzen van het interieurontwerp verlegt. Er was een systeem nodig dat kon helpen om een aantal open slaap- en badkamerontwerpen te creëren. Open ruimtes zijn een steeds populairdere trend binnen de luxe hotelmarkt – aangezien ontwikkelaars een unieke en moderne woonervaring willen creëren die bezoekers thuis niet kunnen bereiken.

Specificatie
P C Henderson’s Husky Telescopisch systeem werd gespecificeerd voor 314 van de kamers om twee grote beweegbare wanden tussen de badkamer en de slaapkamer te creëren. De telescopische deuren vormen een modern, open ontwerp en zorgen er tegelijkertijd voor dat de badkamer volledig kan worden afgesloten wanneer privacy vereist is. P C Henderson’s Husky Gelijkwerkend set werd ook gespecificeerd voor 44 van de kamers die dubbele deuren nodig hadden om twee kamers te scheiden.

Een aantal hotelkamers heeft ook een spouwmuur voor een van de beweegbare wanden om in te schuiven, wat betekent dat de deuren volledig aan het zicht zijn onttrokken – een aanvulling op het open, minimalistische ontwerp.

Totaal Design

Ontworpen door het Britse ontwerpbureau Atkins – het bedrijf achter het beroemde Burj Al Arab-hotel in Dubai – maakt het ultramoderne hotel deel uit van een nieuwe golf van ambitieuze architecturale projecten die in China worden uitgevoerd vanwege een toename van de economische groei. Het £ 225 miljoen hotel is ontworpen met een aantal milieuvriendelijke principes – geothermische energie en zonne-energie genereert energie voor warmte en verlichting, terwijl de vijver in de voet van de steengroeve de lucht koelt die vervolgens als natuurlijke luchtcirculatie in het gebouw wordt gezogen.

Waarom P C Henderson?
P C Henderson’s groei in de Chinese hotelmarkt is de laatste tijd aanzienlijk toegenomen, omdat ontwikkelaars alleen beslag van de hoogste kwaliteit vragen voor de nieuwe golf van prestigieuze hotels die worden ontwikkeld.

P C Henderson’s Husky Telescopische systeem is geschikt voor houten deuren met een gewicht tot 80 kg en biedt ruimte aan 2 of 3 deuren om samen in een telescopische beweging samen te schuiven. De Husky Gelijkwerkend set is beschikbaar voor deuren met dubbele scheiding tot een gewicht van 100 kg.