NIEUWS

Lees de mogelijkheden voor een nieuwe 'opening'

Complete schuifoplossing komt tegemoet aan actuele zonweringswensen

by Ad Harpers on 22/03/2017

Voor een optimaal binnenklimaat, maar ook om energie te besparen, worden in de woning- en utiliteitsbouw steeds vaker zonwerende vouw- en schuifpanelen toegepast. Naast de functionaliteit van deze zonwering wordt veel aandacht besteed aan het esthetische karakter. Henderson Nederland BV speelt hierop in met een nieuw, compleet schuifsysteem met een slanke profilering, die naar wens ook elektrisch kan worden uitgevoerd.

“In de huidige architectuur wordt zonwering steeds dichter tegen de gevel aan ontworpen,” weet Ad Harpers, managing director van Henderson Nederland BV. “Zonwering met vouw- of schuifpanelen leent zich hier uitstekend voor. De zonwering zorgt niet alleen voor een strak uiterlijk van de gevel, maar beschermt gelijktijdig achterliggende ramen en deuren.”

Zowel voor toepassing in particuliere woningen alsook voor woonflats, commerciële ruimtes en hotels biedt Henderson Nederland BV een keur aan vouw- en schuifsystemen voor panelen die gemaakt zijn uit hout, staal, aluminium, roestvaststaal of kunststof. “Waar we voorheen onze producten als losse onderdelen verkochten, bieden we voortaan ook complete systemen aan,” vertelt Harpers. “De afgelopen jaren hebben we flink geïnvesteerd in onze producten, onder andere op het gebied van automatisering. Zowel onze rechtschuivende als telescopische panelen kunnen voortaan elektrisch worden bediend, waarbij naar keuze de panelen individueel of gelijktijdig openen en sluiten. Hiervoor hebben we een compacte motor ontwikkeld van slechts 15x5x5 centimeter groot, die zowel op 230V als 24V kan worden aangesloten.”

Koppeling met gebouwdomotica
“De systemen kunnen naar wens worden aangesloten op de gebouwdomotica,” vertelt hij. “Niet alleen voor woningen, maar zeker ook voor hotels is dit zeer interessant. Wanneer de panelen niet alleen reageren op buiten- en binnentemperatuur maar ook op bijvoorbeeld kou, regen en wind kunnen ruimtes nog beter geklimatiseerd worden, wat zich vertaalt in een gunstigere energierekening.”

Vaste waarden
In het nieuwe, complete schuifsysteem worden verschillende vaste waarden van Henderson Nederland BV gecombineerd, waaronder de geanodiseerde aluminium HUSKY rails, het Henderson Soltaire beslag en RVS-onderdelen met een zeer soepele loop. “Hierdoor worden de betrouwbaarheid en hoge kwaliteit van het systeem geborgd,” aldus Harpers. “Het systeem is onderhoudsarm en zeer slank, waardoor het ook ‘naakt’ aan de gevel zijn esthetische waarde bewijst. Voor wie het systeem liever uit het zicht plaatst, bieden wij een nette gesloten aluminium koof.”

Het compacte, complete schuifsysteem van Henderson Nederland BV is verkrijgbaar in zowel een handmatige als een elektrische bediening. Inmiddels zijn de eerste projecten al uitgevoerd met het systeem. Recente projecten betreffen het nieuwe hotel Amstelkwartier in Amsterdam en een appartementencomplex in Praag.