NIEUWS

Lees de mogelijkheden voor een nieuwe 'opening'

Nieuwe vouwwanddorpel voor Securefold

by Rene van den Biggelaar on 07/11/2022

Samenwerking Henderson en Ekosiet

De populariteit van de glasvezelversterkte dorpel groeit. Na een traject van research en ontwikkeling doet dit product nu ook zijn intrede in de wereld van vouwwanden. “We zijn in 2006 begonnen met naar buiten vouwende wanden voor de achtergevel”, zegt business unit manager René van den Biggelaar van Henderson. “De woonkamer met de tuin betrekken was toentertijd enorm populair. Vandaar uit zijn we verder gegaan met naar binnenvouwende wanden, stompe- alsmede sponningdeuren, bovenhangend en onderlopendbeslag. In eerste instantie hebben we ons beslag ontwikkeld op houten onderdorpels. Daarna kwam de aluminium dorpel en nu dus in samenwerking met Ekosiet voor de Nederlandse markt de glasvezeldorpel voor Henderson Securefold vouwwanden.

Het Nederlandse timmerwerk is van erg hoge kwaliteit. Daar hoort ook een hoogwaardige dorpel bij. Dat is de reden dat we daar een Nederlandse partner bij hebben gezocht”.

De eerste kennismaking tussen Henderson en Ekosiet verliep voorspoedig.  Algemeen directeur Hans Kroon van Ekosiet zegt: “We hebben samen een oplossing ontwikkeld die naadloos past op de meeste standaarddetails”. Veel denkwerk ging volgens Kroon ook zitten in de beslagrails bij de dorpel en de lijmkaders. “De dorpel moet, voordat de klant de beslagrails aanbrengt, worden voorzien van afwateringsgaten die zowel voor binnen- als buitenvouwend geschikt zijn”. Van den Biggelaar: “Zo zijn we gekomen bij een dorpeloplossing die voor twee manieren is te gebruiken: bovenhangend of onderlopend”. De twee nieuwe dorpels geleiden de wand desgewenst naar binnen- of naar buitenvouwend. Kroon: “Met al die zaken is rekening gehouden. We leveren de dorpel inclusief neuten. We investeren momenteel in flexibiliteit en capaciteit om samen met Henderson de timmerindustrie compleet te bedienen”.

Via een gezamenlijk portal van Ekosiet en Henderson worden de dorpels compleet met beslag aangeboden. Kroon: “Daarin versterken we elkaar ook”. Van den Biggelaar: “Beslag en dorpel horen bij elkaar”. Glasvezel heeft in het productsegment vouwwanden een aantal voordelen. Kroon: “Glasvezel is minder gevoelig voor uitzetten en krimp, daardoor stabieler. Ook is het minder koudebrug gevoelig dan bijvoorbeeld aluminium”. Van den Biggelaar: “De markt wil glasvezel. Zo simpel is het.

Op de website van Henderson – Securefold Calculatie Assistent – vindt u alle mogelijkheid met betrekking tot het Securefold vouwwand beslag

.

 

 

Tekst: Kees de Vries