Bedrijfsgeschiedenis

Neem een kijkje in het verleden van P C Henderson
en hoe ons succes begon.

1921

Op 24 februari 1921 is P C Henderson Ltd opgericht. Gestart met een klein kantoor en magazijn bij een verffabriek in Barking, Essex. Het bedrijf starte met drie man personeel.... Op 24 februari 1921 is P C Henderson Ltd opgericht. Gestart met een klein kantoor en magazijn bij een verffabriek in Barking, Essex. Het bedrijf starte met drie man personeel. In haar eerste jaar publiceerde het bedrijf haar eerste brochure - the General Catalogue No. 21. In deze catalogus werd het eerste Henderson product programma – een mix van schuifdeurbeslag voor de agrarische sector - getoond.

Lees verder > < Lees minder

1923

Productie aanvang van de eerste versie Tangent Round-the-Corner beslag. Dit product was een groot succes en liet het bedrijf haar productprogamma uitgroeien met "Overhead runw... Productie aanvang van de eerste versie Tangent Round-the-Corner beslag. Dit product was een groot succes en liet het bedrijf haar productprogamma uitgroeien met "Overhead runways" en schuifdeurbeslag.

De eerste winst werd dit jaar genoteerd. ( £144 10s. 1d.)

Lees verder > < Lees minder
Henderson 1924

1924

Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen besloot het bedrijf een eigen pand te kopen in Barking. Genaamd ‘Tangent Works’ ontstond hier de basis voor de productie voor ... Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen besloot het bedrijf een eigen pand te kopen in Barking. Genaamd ‘Tangent Works’ ontstond hier de basis voor de productie voor de komende 31 jaren.

Lees verder > < Lees minder
P C Henderson 1925

1925

Het bedrijf begint aan een intensief progamma van ontwikkelen van schuifdeurbeslag. Het eerste ontwerp patent, voor een 1021/2 geleider, werd toegekend. Het bedrijf begint aan een intensief progamma van ontwikkelen van schuifdeurbeslag. Het eerste ontwerp patent, voor een 1021/2 geleider, werd toegekend.

1926

Groeiende verkoop leidt tot de eerste fase van uitbreiding van 'Tangent Works'. De gehele bezetting van het Barking-filiaal komt onder grote druk te staan wanneer het bedrijf ... Groeiende verkoop leidt tot de eerste fase van uitbreiding van 'Tangent Works'. De gehele bezetting van het Barking-filiaal komt onder grote druk te staan wanneer het bedrijf de aan de vraag naar de nieuwe buisvormige rails probeert te voldoen.

Lees verder > < Lees minder
Sliding Door Gear 1928

1928

Het bedrijf begint met het exporteren van schuifdeurbeslag, eerst in Zuid-Afrika, daarna Nieuw Zeeland. Gevolgd door goede resultaten in beide landen gaat het bedrijf ook expo... Het bedrijf begint met het exporteren van schuifdeurbeslag, eerst in Zuid-Afrika, daarna Nieuw Zeeland. Gevolgd door goede resultaten in beide landen gaat het bedrijf ook exporteren naar China, Singapore, Zweden en Egypte.

Lees verder > < Lees minder
PC Henderson 1936

1936

Tangent Works breidt verder uit met de aankoop van een aanliggend perceel. Hierdoor werd de productie twee keer zo groot. De nieuwe werkplaats werd groter dan de oude fabriek.... Tangent Works breidt verder uit met de aankoop van een aanliggend perceel. Hierdoor werd de productie twee keer zo groot. De nieuwe werkplaats werd groter dan de oude fabriek. Veel productie van schuifdeurbeslag is voor de diverse militaire gebouwen in het land, een contact dat tot heden nog steeds bestaat.

Lees verder > < Lees minder
Henderson Doors 1940

1940

Tijdens de 2e wereldoorlog is "Tangent Works" diverse malen gebombardeerd. De productieafdeling werd, waar mogelijk, ingezet voor de productie van bewapening en vliegtuigonder... Tijdens de 2e wereldoorlog is "Tangent Works" diverse malen gebombardeerd. De productieafdeling werd, waar mogelijk, ingezet voor de productie van bewapening en vliegtuigonderdelen. Het dak werd vernietigd alsmede delen van het gebouw maar de productie ging door onder een dak van dekkleden.

Lees verder > < Lees minder
1950

1950

In juni 1950 is P C Henderson Ltd opgericht. Door de inbreng van kapitaal konden de expansie progamma's voor het produceren op grote schaal van schuifdeurbeslag, in gang gezet... In juni 1950 is P C Henderson Ltd opgericht. Door de inbreng van kapitaal konden de expansie progamma's voor het produceren op grote schaal van schuifdeurbeslag, in gang gezet worden.

Lees verder > < Lees minder
Henderson Sliding Door Gear

1954

Henderson starte met de productie van ‘Ultra’ een beslag voor garagedeuren te bekleden met hout. Hout was toentertijd relatief goedkoop en scharnierende garagedeuren waren... Henderson starte met de productie van ‘Ultra’ een beslag voor garagedeuren te bekleden met hout. Hout was toentertijd relatief goedkoop en scharnierende garagedeuren waren de standaard in de UK.

Een doorbraak in ontwerp zorgde voor de Henderson metaal ‘Dolphin’ verpakte deur, die op de bouwplaats geassembleerd diende te worden. Dit bood de Henderson klanten, bouwmateriaal handelaars, de mogelijkheid om in te breken in de garagedeur markt – een markt die gedomineerd werd door de houthandel.

Als gevolg van de stijgende houtprijzen nam de populariteit van de metalen deur "Dolphin" toe. Dit leidde verder in de introductie van de eerste metalen garage deur type ‘Merlin’ (toenmalige verkoopprijs £14 10s. 0d. voor een standaard enkele deur). Het "Merlin" model werd de standaard voor de metalen kanteldeuren in de UK markt.

Lees verder > < Lees minder
Sliding Door Hardware design 1955

1955

Daar de Barking fabriek uit zijn voegen barstte en de vraag de capaciteit overtrof, werd er een nieuwe fabriek gebouwd te Harold Hill, Romford. De nieuwe fabriek "New Tangent ... Daar de Barking fabriek uit zijn voegen barstte en de vraag de capaciteit overtrof, werd er een nieuwe fabriek gebouwd te Harold Hill, Romford. De nieuwe fabriek "New Tangent Works" heeft een oppervlakte van over de 64,000 sq.ft (~6000 sqm) voor productie en kantoren ter ondersteuning van positieve groei van de verkoop.

De firma investeert zwaar in haar strategie in het produceren van hoogwaardige producten ondersteund door uitstekende technische service en versterking van haar R&D afdeling.

Exportmarkten groeien met nieuwe afzet in Afrika en het Verre Oosten.

Lees verder > < Lees minder
Percy C. Henderson 1958

1958

Een jaar gekleurd door verdriet. De oprichter en drijvende kracht, Percy C. Henderson, overlijdt. Zijn visie voor het bedrijf en het benutten van haar potentieel werd volledig... Een jaar gekleurd door verdriet. De oprichter en drijvende kracht, Percy C. Henderson, overlijdt. Zijn visie voor het bedrijf en het benutten van haar potentieel werd volledig overgenomen door de drie overgebleven directeuren.

Lees verder > < Lees minder

1960

De dochteronderneming, P. C. Henderson (N.Z.) Limited, werd opgericht om aan de groeiende Australische markt sneller te kunnen bedienen. De dochteronderneming, P. C. Henderson (N.Z.) Limited, werd opgericht om aan de groeiende Australische markt sneller te kunnen bedienen.

PC Henderson Sliding Doors 1965

1965

Begin 1965 werd het verkoopkantoor in, Nieuw-Vennep te Nederland geopend met in totaal 5 medewerkers om de groeiende vraag uit de Europese markt te kunnen beantwoorden. Door d... Begin 1965 werd het verkoopkantoor in, Nieuw-Vennep te Nederland geopend met in totaal 5 medewerkers om de groeiende vraag uit de Europese markt te kunnen beantwoorden. Door de snel groeiende verkoop verhuisde het bedrijf in 1974 naar Bladel in Brabant, dichtbij België en Duitsland.

Lees verder > < Lees minder
Henderson Factory 1969

1969

De groeiende afzet van Henderson kanteldeuren (ca 50% van de UK markt), benadrukte de behoefte om een ingerichte productiefabriek voor de kanteldeuren. Een lokatie werd gevond... De groeiende afzet van Henderson kanteldeuren (ca 50% van de UK markt), benadrukte de behoefte om een ingerichte productiefabriek voor de kanteldeuren. Een lokatie werd gevonden in Bowburn, County Durham. In 1969 werd de nieuwe fabriek in gebruik genomen en de eerste kanteldeuren rolden van de productielijn.

Lees verder > < Lees minder
PC Henderson Folding Door Gear

1971

Henderson viert haar Gouden jubileum.

Schuif- en vouwdeurbeslagsystemen verwerven een moderne status in de UK woningbouw, daar gezinnen meer flexibiliteit in he...
Henderson viert haar Gouden jubileum.

Schuif- en vouwdeurbeslagsystemen verwerven een moderne status in de UK woningbouw, daar gezinnen meer flexibiliteit in het gebruik van de ruimtes wensten.

De markt voor kanteldeuren groeide eveneens en 'Henderson' werd snel een publiek merk was in Engeland.

Lees verder > < Lees minder
Henderson 1972

1972

De fenomenale groei in populariteit van de Henderson kanteldeuren en schuifdeurbeslag systemen leidde dat één van de vrachtwagens voor één week door de Henderson krant gev... De fenomenale groei in populariteit van de Henderson kanteldeuren en schuifdeurbeslag systemen leidde dat één van de vrachtwagens voor één week door de Henderson krant gevolgd werd. Toentertijd reed de vrachtwagen 5 dagen dag en nacht (twee teams), legde 3000 miles af (~5000 km) en vervoerde 288 ton aan Henderson materialen. Dit was slechts één van de vrachtwagens uit de vloot....

Lees verder > < Lees minder

1977

Toenemende behoefte aan productie en opslag leidde tot de aankoop van een aangelegen pand oostelijk bij de fabriek te Romford, UK. De nieuwe fabriek werd vernoemd naar de eers... Toenemende behoefte aan productie en opslag leidde tot de aankoop van een aangelegen pand oostelijk bij de fabriek te Romford, UK. De nieuwe fabriek werd vernoemd naar de eerste Henderson metalen kanteldeur ‘Dolphin Works’.

Lees verder > < Lees minder
1980

1980

De ontwikkelingen in de Bowburn fabriek stonden niet stil en opdracht werd gegeven voor een geheel nieuwe rolvormer productielijn om aan de groeiende vraag van de Henderson ka... De ontwikkelingen in de Bowburn fabriek stonden niet stil en opdracht werd gegeven voor een geheel nieuwe rolvormer productielijn om aan de groeiende vraag van de Henderson kanteldeuren te kunnen blijven voldoen.

Henderson begon de jaren 80 met twee goed functionerende productielijnen, met schuifdeurbeslag groeiende in de UK alsmede in de gehele wereld en Henderson kanteldeuren profiteerde van de groei van huiseigenaren en de toenemende welvaart.

Lees verder > < Lees minder
World Leaders

1987

Dit jaar werd een mijlpaal bereikt: de twee miljoenste Henderson kanteldeur werd geproduceerd in de fabriek te Bowburn, een dubbele kanteldeur model ‘Doric’, bestemt voor ... Dit jaar werd een mijlpaal bereikt: de twee miljoenste Henderson kanteldeur werd geproduceerd in de fabriek te Bowburn, een dubbele kanteldeur model ‘Doric’, bestemt voor een bouwmaterialenhandel in Noord Londen.

Verdere verbeteringen binnen het programma van deuren betekenden dat de installateur alleen nog maar een schroevendraaier nodig had om een Henderson kanteldeur te monteren.

Het productpallet ontwikkelde zich verder om aan de marktwensen van de jaren '80 te kunnen beantwoorden. Deuren werden geproduceerd uit GRP (Glass Reinforced Polyester) en als maatwerk.

Lees verder > < Lees minder
Henderson 800 Series 1988

1988

De P C Henderson Group of Companies werd aangekocht door Hepworth plc, een in UK gehuisvest bouwmaterialenbedrijf. Henderson werd toegevoegd aan andere bekende merken zoals: G... De P C Henderson Group of Companies werd aangekocht door Hepworth plc, een in UK gehuisvest bouwmaterialenbedrijf. Henderson werd toegevoegd aan andere bekende merken zoals: Glow Worm centrale verwarming kachels en Hepworth afvoersystemen en een portfolio met diverse producten die benodigd zijn bij het bouwen van een huis!

Lees verder > < Lees minder

1991

Henderson verwerfde S5750 Quality Management accreditatie, gevolgd door de Europese kwaliteit standaard ISO 9002, een bevestiging van Henderson's verplichting tot kwaliteit. Henderson verwerfde S5750 Quality Management accreditatie, gevolgd door de Europese kwaliteit standaard ISO 9002, een bevestiging van Henderson's verplichting tot kwaliteit.

P C Henderson 1992

1992

Meer dan £10m werd geïnvesteerd in de Bowburn productiefabriek, resulterend in de meest geavanceerde productielijn in de wereld. De eerste Henderson ‘Premiere’ stalen ka... Meer dan £10m werd geïnvesteerd in de Bowburn productiefabriek, resulterend in de meest geavanceerde productielijn in de wereld. De eerste Henderson ‘Premiere’ stalen kanteldeuren was geboren, met de mogelijkheid voor exact maatwerk (in mm nauwkeurig), met unieke verbindingsmethode en de sterkste Henderson paneeldeur ooit.

Lees verder > < Lees minder
Henderson Sliding Doors 1994

1994

Als gevolg van de uitbreidingen in de Bowburn fabriek en de onvermijdelijke communicatie problemen tussen de twee productie-eenheden, 250 miles (~400km) van elkaar verwijderd,... Als gevolg van de uitbreidingen in de Bowburn fabriek en de onvermijdelijke communicatie problemen tussen de twee productie-eenheden, 250 miles (~400km) van elkaar verwijderd, werd de Romford fabriek gesloten. Alle productie verhuisde naar Bowburn, hierdoor werd de productie van schuifdeurbeslag en kanteldeuren samengevoegd onder één dak. Bowburn werd hierdoor de hoofdzetel en thuisbasis voor het bedrijf.

Lees verder > < Lees minder

2000

Henderson ontving de prestigieuze ‘Investor in People’ prijs.

In hetzelfde jaar werden de P C Henderson Group of Companies aangekocht door Cardo Door AB, ee...
Henderson ontving de prestigieuze ‘Investor in People’ prijs.

In hetzelfde jaar werden de P C Henderson Group of Companies aangekocht door Cardo Door AB, een in Zweden gebaseerde groep van bedrijven. Cardo Door Ab is Europa's grootste producent van industriële deuren en zijn snel groeiende aandeel in het produceren van privé garagedeuren.

Het Henderson programma van schuifdeurbeslag en kanteldeuren paste perfect in Cardo Door, met de nadruk op productontwerp en ontwikkeling.

Lees verder > < Lees minder

2001

Henderson verwierf de Europese Standaard ISO 9001 voor kwaliteit in ontwerp.

In hetzelfde jaar, werd meer dan £250,000 geïnvesteerd in de Bowburn lakstraat, o...
Henderson verwierf de Europese Standaard ISO 9001 voor kwaliteit in ontwerp.

In hetzelfde jaar, werd meer dan £250,000 geïnvesteerd in de Bowburn lakstraat, om te verzekeren dat de polyester verflaag op de Henderson Premiere kanteldeuren een onovertroffen bescherming bieden tegen weersinvloeden en corrosie.

Een geheel nieuwe serie kanteldeuren - de "Castle range" werd ontwikkeld om deuren met een 'Plastisol' toplaag aan te kunnen bieden, hiermee ontstond een nog bredere keuzemogelijkheid voor fabrieksmatige afwerking en kleuren. Vanaf de introductie, overtrof de verkoop de verwachtingen en deze range werd een groot succes.

Lees verder > < Lees minder

2003

In juli komt Henderson opmerkelijk in het nieuws door een uitslaande brand in de GRP productielijn. Door het adequaat ingrijpen van de hulpdiensten, verspreidt het vuur zich n... In juli komt Henderson opmerkelijk in het nieuws door een uitslaande brand in de GRP productielijn. Door het adequaat ingrijpen van de hulpdiensten, verspreidt het vuur zich niet verder en blijft de fabriek verdere schade bespaard. Verbazingwekkend is dat de volgende dag al weer 95% van de productie draait. De GRP deuren productie wordt tijdelijk verplaatst naar een andere lokatie en er wordt aanvang gemaakt met de herbouw van de fabriek.

Lees verder > < Lees minder

2004

Een totale investering van £1 miljoen voor de herbouw van de Henderson GRP werd afgerond. De productielijn werd weer teruggebracht in haar geheel vernieuwde lokatie te Bowbur... Een totale investering van £1 miljoen voor de herbouw van de Henderson GRP werd afgerond. De productielijn werd weer teruggebracht in haar geheel vernieuwde lokatie te Bowburn. Gedurende het jaar van de brand waren we in staat om onze GRP klanten normaal te bedienen.

2004 is tevens het jaar van een belangrijke productintroductie. De g30 sectionaal garage deur werd geïntroduceerd in the UK. Het werd toegejuicht als: eindelijk een sectionaal deur van een Brits fabrikaat om het beste wat Europa en Amerika kan bieden te weerstaan. In juni werden vijf nieuwe kleuren toegevoegd aan het pallet voor de" Premiere Steel" kanteldeuren.

In juli ontvangt Henderson de begerenswaardige prijs 'Manufacturer of the Year Award' van de "Association of Garage Door Specialists"

Lees verder > < Lees minder

2008

In 2008 is de garagedeurafdeling verkocht, waardoor PC Henderson Ltd zich concentreert op de ontwikkeling van schuif- en vouwdeurenbeslag met wereldwijde kwaliteit en service ... In 2008 is de garagedeurafdeling verkocht, waardoor PC Henderson Ltd zich concentreert op de ontwikkeling van schuif- en vouwdeurenbeslag met wereldwijde kwaliteit en service voor vele oplossingen.

Lees verder > < Lees minder

2017

PC Henderson wint de felbegeerde kroon van MKB-Exporteur van het Jaar in het noordoosten van de Exporteur Awards.

Samen met twee andere bedrijven uit de regio, ...
PC Henderson wint de felbegeerde kroon van MKB-Exporteur van het Jaar in het noordoosten van de Exporteur Awards.

Samen met twee andere bedrijven uit de regio, PC Henderson ging door twee rondes van het beoordelen voordat het werd aangekondigd als de winnaar tijdens het prestigieuze Awards diner op 15 juni, gehouden in Ramside Hall Hotel.

Georganiseerd door de Noord-Oost-kamer van Koophandel, de Awards erkennen bedrijven die bijdragen aan de regionale economie door middel van hun inspanningen en prestaties. De MKB-exporteur van het jaar, gesponsord door de poort van Tyne, was één van de acht categorieën van de avond.

Jury criteria voor de Award was ontwikkeling van exportstrategie, het geëxporteerde assortiment en de complexiteit van de bediende markten.

Lees verder > < Lees minder

2018

PC Henderson wint de Export Award op het noordoosten Business Awards Grand Final.

Na het winnen van de regionale voorrondes voor Durham, Sunderland en South Tyn...
PC Henderson wint de Export Award op het noordoosten Business Awards Grand Final.

Na het winnen van de regionale voorrondes voor Durham, Sunderland en South Tyneside regio, stond PC Henderson op de shortlist tegen twee andere toonaangevende bedrijven uit de regio, voordat het werd aangekondigd als de winnaar op een prestigieuze Awards diner gehouden in Hardwick Hall, Sedgefield.

De Awards, gehouden in samenwerking met de North East England kamer van Koophandel, is de grootste in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk en is gericht op het vieren van succesvolle en innovatieve bedrijven in het noordoosten van Engeland.

Met de groei in nieuwe geografische markten en een aanzienlijke toename van schuif- en vouwdeuren beslag over de gehele wereld, zijn PC Hendersons export prestaties zeker iets om trots op te zijn.

Lees verder > < Lees minder

2019

P C Henderson neemt deel aan de toonaangevende internationale vakbeurs - Bau - in januari 2019.

Elf teamleden vertrokken naar München om een brede selectie sch...
P C Henderson neemt deel aan de toonaangevende internationale vakbeurs - Bau - in januari 2019.

Elf teamleden vertrokken naar München om een brede selectie schuif- en vouwdeursystemen te demonstreren en om drie nieuwe producten op de markt te introduceren: Husky Soft Stop, Pocket Door Pro en Shutter-Slide.

BAU trekt meer dan 250.000 bezoekers en is 's werelds toonaangevende vakbeurs voor architectuur, materialen en systemen. P C Henderson behoorde tot de bijna 2300 bedrijven die exposeerden op het evenement in Messe Munchen, München.

Het evenement was een groot succes omdat de stand van P C Henderson bijna elk type functionaliteit kon tonen - schuiven, vouwen, verplaatsen, onderlopend en geautomatiseerd - wat leidde tot een aantal extreem populaire live demonstraties en product rondleidingen.

Lees verder > < Lees minder

2020

P C Henderson sluit voor 6 weken vanwege de wereldwijde pandemie Covid-19.

In maart 2020 nam P C Henderson het besluit om zijn Britse kantoor en fabrieksactivit...
P C Henderson sluit voor 6 weken vanwege de wereldwijde pandemie Covid-19.

In maart 2020 nam P C Henderson het besluit om zijn Britse kantoor en fabrieksactiviteiten te sluiten nadat de premier - Boris Johnson - een nationale lockdown in het VK had aangekondigd om de verspreiding van COVID-19 te helpen verminderen vanwege de snelle toename van positieve gevallen.

Gesloten voor een periode van 6 weken, alle werknemers van P C Henderson werkten vanuit huis of werden op verlof geplaatst tijdens deze uitdagende tijd.

Om de deuren te heropenen en werknemers weer aan het werk te krijgen, heeft P C Henderson ter plaatse veel aanpassingen gedaan om het welzijn van de werknemers te beschermen door het gebruik van mondmaskers in openbare ruimtes, talrijke handreinigingsstations in het hele gebouw en temperatuurcontroles van de werknemers.

Lees verder > < Lees minder

2021

P C Henderson viert zijn honderdjarig bestaan en staat voor 100 jaar hoogwaardige productie, productinnovatie en toewijding aan wereldwijde export.

Helaas was h...
P C Henderson viert zijn honderdjarig bestaan en staat voor 100 jaar hoogwaardige productie, productinnovatie en toewijding aan wereldwijde export.

Helaas was het bedrijf niet in staat om op de gebruikelijke manier te vieren (vanwege Covid-19), maar slaagde het er toch in om een aantal sociaal afstandelijke vieringen te houden, waaronder - aandenken voor alle werknemers, taart in de post om de gelegenheid te markeren en videoboodschappen van teamleden van over de hele wereld.

Het bedrijf markeerde de gelegenheid door enkele van zijn grootste prestaties van het jaar naar voren te halen - kantoren in het VK, Ierland, Nederland en China, uitbreiding van zijn exportfunctie om te distribueren naar meer dan 70 landen over de hele wereld en een stevige positie te verwerven als dé leverancier van schuifdeurbeslag.

Lees verder > < Lees minder