NIEUWS

Lees de mogelijkheden voor een nieuwe 'opening'

Schuifluiken: de voordelen

by Rene van den Biggelaar on 05/03/2020

Schuifluiken voor buiten worden steeds populairder in warme klimaten, omdat commerciële gebouwen en eigenaren van woonhuizen op zoek zijn naar manieren om energie te besparen, temperaturen te optimaliseren, luchtventilatie te verhogen en flexibele privacyopties te bieden.

Meestal gemaakt van metaal of hout, zijn de schuifluiken ontworpen met verstelbare horizontale hoeklatten voor verduistering van het zonlicht, bescherming tegen regen en beter zicht, zonder de ventilatie van frisse lucht door het hele gebouw in gevaar te brengen.

Henderson heeft voor deze toepassing het beslag, Shutter Slide. Beschikbaar in handmatige en geautomatiseerde variaties. Het systeem kan met de hand worden bediend, met een druk op een knop of afstandsbediening, waardoor het systeem ideaal is voor toepassingen waarbij de toegang tot de buitenkant van het gebouw beperkt is.

Het systeem bedekt openingen tot een breedte van 6000mm en kan worden gespecificeerd in een reeks verschillende configuraties, waaronder enkelvoudige panelen, tweedelige panelen of telescopische panelen. Het telescopisch bereik is geschikt voor verschillende deurconfiguraties en is ideaal voor toepassingen met beperkte externe wandruimte, omdat panelen bij het openen achter elkaar worden geplaatst om de benodigde wandruimte te verminderen.

Shutter Slide heeft niet alleen veel praktische voordelen, maar het kan ook de esthetische uitstraling van elk gebouw verbeteren, waardoor het populair is bij architecten en ontwerpers. De geanodiseerde aluminium afdekkap van het systeem verbergt het beslag, waardoor een discrete en minimalistische afwerking mogelijk is. Ons assortiment van geleiders biedt de klant flexibele geleidingsmogelijkheden, afhankelijk van de toepassing.

Shutter Slide is gemaakt van geanodiseerd aluminium en 316 rvs en is extreem robuust en corrosiebestendig, waardoor het mede geschikt is voor kusttoepassingen.

Voor meer informatie neem contact op met Henderson: 0497-332020 of sales@henderson.nl