FAQs

Heeft u een vraag die niet op deze pagina staat? Neem contact op met de verkoop binnendienst +31 (0) 497 33 20 20

Verkoopt u ook de deur die bij het beslag hoort?

Nee, Henderson verkoopt geen deuren.

Bied u service onderhoud?

Henderson verzorgt geen installatie service. De verkoopbinnendienst kan u mogelijk adviseren naar onze verkooppunten.

Welk onderhoud is nodig voor schuif- en vouwdeurbeslag?

Zorg dat de rail vrij blijft van stofophoping, excessief water en of andere belemmeringen. Controleer regelmatig (half jaarlijks) of de railbevestigingen nog goed aangedraaid zitten, indien nodig aandraaien. De hangrollen behoeven geen extra onderhoud daar ze of uitgevoerd zijn met zelfsmerende lagers of gesloten kogellagers hebben. Door gebruik of werking van de deur kan het mogelijk zijn om deze in de hoogte te moeten nastellen om een juiste werking te behouden. Ondergeleiderollen en geleiderails dienen vrij gehouden te worden van enige belemmeringen om een juiste werking te garanderen. Inspecteer regelmatig (om de zes maanden) alle bevestigingen en waar nodig draai deze aan.

 

Wat moet ik weten voordat ik Henderson bel voor een advies?

De meest belangrijke is het gewicht van de deur.

Andere factoren die helpen tot een goed advies zijn;  de hoogte van de deur, het aantal deuren, of de toepassing intern of extern is. Milieuomstandigheden zijn ook belangrijk, bijvoorbeeld is het goed om te weten of het wordt gebruikt in een omgeving met hoog gebruik zoals een school of ziekenhuis of zal het systeem worden blootgesteld aan agressieve elementen enz.

Hoeveel hangrollen heb ik nodig voor een deur? Als ik er meer gebruik, mag mijn deur dan zwaarder zijn?

Standaard regel voor rechtschuivende deuren is: nooit meer of minder dan 2 hangrollen te gebruiken. Een extra hangrol op de deur zal er niet voor zorgen dat het belastbaar gewicht omhoog gaat. Het aantal hangrollen dat u nodig heeft voor een vouwsysteem hangt af van het aantal deuren dat wordt gebruikt. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze afdeling verkoopbinnendienst +31 (0) 497 33 20 20 of sales@henderson.nl

Wanneer moet ik onderlopend beslag toepassen in plaats van bovenhangend beslag?

Wanneer de bovencontructie niet stevig genoeg is om het gewicht van de deur te kunnen dragen en wanneer het gewicht van de deur zwaarder is dan 2000kg. Onderlopend beslag kan belast worden tot een deurgewicht van 8000kg.

Waar kan ik Henderson schuif- en vouwdeurbeslag kopen?

Voor informatie neem contact op met de verkoopbinnendienst +31 (0) 497 33 20 20  of sales@henderson.nl