NIEUWS

Lees de mogelijkheden voor een nieuwe 'opening'

Van boeren buitenbeslag tot trendy binnentoepassing

by Rene van den Biggelaar on 23/09/2019

Grenzen vervagen met het toepassen van schuifdeuren. Hierdoor ontstaat een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Henderson staat bekend om zijn complete assortiment, dat bestaat uit zowel het ruwe buitenbeslag als het verfijnde binnenbeslag. Maar waarom zou je dat buitenbeslag niet in een trendy variant in het interieur toepassen?

Met deze gedachte lanceerde Henderson dit jaar Home 290, toepasbaar in zowel moderne als landelijk stijlen. Een ander nieuw gelanceerd product is Barra, waarbij het juist draait om een puristische uitstraling. Twee typen schuifdeuren, die het interieur dus ook op esthetisch vlak verrijken.

Het alternatief op het originele stalen deursysteem

Met het lanceren van Home 290 gaat Henderson terug naar zijn roots. ‘Wij staan van oudsher bekend om het stalen deurbeslag voor uiteenlopende buitentoepassingn”, verteld directeur Rene van den Biggelaar. “Dat beslag sierde de gevels van vele bedrijfspanden, schuren en boerderijen. Met Home 290 halen we het originele boerenbeslag juist naar binnen en passen het toe als eigentijds onderdeel van het interieur.

Het moderne systeem is voorzien van een zwart of wit gecoate fijnstructuurlak. Het industriële uiterlijk in combinatie met design deuren of zelfgemaakte deuren van steigerhout, zorgt voor een verrassend resultaat dat in zowel landelijke als moderne ruimtes past. Onze nauwe samenwerking met de markt is voor dit product opnieuw onmisbaar. De uitgesproken combinatie van strak en landelijk creëert een opvallend onderdeel in een interieurstijl. In tegenstelling tot vroeger, toen deurbeslag een puur functioneel doel had.

Elegant beslag

Juist wanneer eenvoud de rode draad vormt, is Barra de geschikte oplossing. Door het verwijderen van zichtbare bevestigingsschroeven, is het geanodiseerd oppervlakte van de rail het enige zichtbare element. Het elegante ontwerp zorgt voor een ander effect: less is more. Ook uitermate geschikt in combinatie met houten schuifdeuren, aldus Rene. Daarbij komt dat het beslag is voorzien van een dubbele softclose, die bij het openen en sluiten de deur langzaam naar zijn definitieve positie trekt.

(tekst uit editie interieurmagazine van het architectenpunt, jaargang 2 – editie 3