Nieuws

Case Studie: RVS beslag voor Chesil Beach Visitors Centre in Dorset

by Stephanie Lee on 29/06/2017

Lokatie

Ruim 25km langs de zuidkust van Engeland, bevind zich Chesil Beach in het hart van de Jurassic Coast, welke erkend is als UNESCO Werelderfgoed. Gebouwd om het bewustzijn van de unieke en gevoelige karakter van het strand, de Chesil Beach bezoekerscentrum is een kennis-centrum, waar mensen meer informatie kunnen vinden over het strand, maar ook een ruimte voor educatieve bezoeken van scholen en rondleidingen.

Voorschrift

Wanneer het besluit werd genomen om uit te breiden van het oorspronkelijke gebouw, het project, opgegeven door de NVB architecten, eiste een minimale impact op het gebouw dat in overeenstemming moest zijn met de uiterst gevoelige ecologische locatie – terwijl ook moest voldoen aan budgettaire beperkingen. Een sterke nadruk werd gelegd op duurzaam gebruik, natuurlijk afgewerkte materialen met minimaal onderhoud.

Product

Geleverd en geïnstalleerd door Spiller architecturale ijzerwaren, werd roestvaststaal 301 beslag van Henderson aangeduid als de beste oplossing voor de houten luiken op elk van de raam- en deuropeningen van het centrum. De luiken zijn een belangrijk onderdeel van het gebouw, daar de luiken ervoor zorgen dat het gebouw beschermd is tegen windstormen, daar de golven vaak over het dak van het gebouw heen kunnen breken. Een aantal van deze luiken zijn zeer groot, dus een ander belangrijke noodzaak was, dat het robuust genoeg is om de luiken te dragen en te schuiven, maar licht genoeg voor de vrijwilligers, die bij het centrum werken, te openen en te sluiten .

Waarom Henderson

James McGillivray, Directeur bij NVB Architects, verklaart: “Henderson’s 301 RVS beslag was het enige systeem dat we hadden gevonden die voldeed aan het gewicht van de luiken, de kwaliteit van het RVS en de agressieve kustomgeving. “’ Esthetiek speelde een belangrijke rol als het gaat om de systemen die worden gebruikt. Een andere overweging was het installeren van beslag die bestand is tegen vandalisme en inbraak.”

 

Image credit: NVB Architects
foto: NVB Architects